Hatásai


A sejtek működéséhez energiára van szükség. A krónikus betegségek jelentős része 42-54 éves kor között jön elő. Ekkor kezd kimerülni a szervezet energiakészlete, ami kedvezőtlenül hat a sejtek anyagcsere folyamataira, az idegrendszer működésére, csökken a szervezet öngyógyító képessége.

Ez a ma még újnak számító információs technológia, a BIS uSonic 700N készülék SD frekvenciás kártyaprogramok és az ultrahanghatással együtt a szervezet regenerálódási folyamatainak támogatásához, a sejtanyagcsere folyamatok normalizálásához, a vegetatív idegrendszer támogatásához járul hozzá.

Sejt szintű folyamatok, anyagcserefolyamatok

A sejtmembrán anyagcsere szervezetünk alapvető egységeinek azon folyamatai, melyek során környezetükből felvett anyagokat vagy saját anyagaikká alakítják vagy lebontják azokat, hogy ezzel megfelelő működésüket biztosítsák. A sejtanyagcsere-folyamatok pontosan szabályozott biokémiai átalakulások, melyek a sejtet körülvevő sejtmembrán transzportfolyamatainak révén tudnak megvalósulni. Az ultrahangos kezelés során a szervezet az alkalmazott hangfrekvenciákra sejtszintű reakciókkal reagál, a sejtek membránpotenciáljánál változás indulhat meg, ami több energiatermeléshez vezet. Ezzel kémiai változásokat is beindít, a több rendelkezésre álló energia felhasználásával.

Idegrendszeri hatások – alfa állapot

Az idegrendszer, ezen belül elsősorban a vegetatív idegrendszer működését támogatja kedvező hatással.

Segíti a jellegzetes agyhullámokkal jellemezhető alfa állapot elérését, ezzel támogatja egy kiegyensúlyozott, nyugodt állapot létrejöttét, mely alapja a normális regenerálódási folyamatoknak.

A készülék támogatja a két agyfélteke szinkronizálását. A kérgestest (Corpus callosum) a legnagyobb összeköttetés a két agyfélteke között. Noha a két agyfélteke nagyon különböző feladatokat lát el, mégis egy összehangolt munkát kell végezniük. Az együttműködésért felelős Corpus callosum igen érzékenyen reagál a stresszre, és az információcserében ilyenkor zavar jelentkezik. Az ún. rózsaszín zaj segítségével sikeresen szinkronizálhatjuk a két agyfélteke működését.

Neurohormonális hatás

A stressz folyamatában a hypotalamus-hypofizis-mellékvese (HPA) tengely aktivitása a kortizol, adrenalin, noradrenalin fokozott felszabadulásával jár. Ennek az állapotnak a tartós fennmaradása számos élettani hatáson keresztül hat egész szervezetünkre.

Ezek közül néhány fontosabb:

  • tartós magas vérnyomás, magas pulzus szám
  • légzési nehézség
  • gyengülő immunaktivitás
  • tumornekrózis faktor termelődése csökken.
  • sebgyógyulási folyamatok lelassulnak
  • az emésztőenzimek aktivitása csökken
A BIS uSonic 700N elősegíti a neurohormonális működés stresszoldáson keresztüli stabilizálását, a hosszú távon a stresszhatások következtében fennálló, a szervezet számára kedvezőtlen állapotok mérséklését.
© 2024 Biomedics. All Rights Reserved.